İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz'ın Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Akgün'e hakaretlerini karşı Şanlıurfa'nın muhalefet ve iktidar milletvekillerinden ortak bir tavır sergiledi.
İYİ Partili Korkmaz, şalvar ve yöresel baş örtüsünden dolayı Başkan Akgün'e "Bu siyasal İslamcı şalvarlı kadının görevi ilçe yönetmek midir, yoksa ahırında inek sağmak mıdır? Mekânı şaşırmış olacak gariban... En azından benim annemin kılığı kıyafeti, tahsili var!" sözleriyle hakarette bulundu. Çirkin söylemlere tepkiler çığ gibi büyüdü. AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Eyyüpoğlu, Hikmet Başak ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da Başkan Akgün'ü hedef alan paylaşıma tepki gösterdi.
VEKİL EYYÜPOĞLU: LANETLİYORUM
Vekil Eyyüpoğlu, Korkmaz'ın sözlerini kınayarak “Aziz milletimizin teveccühünü kazanmış, memleket sevdasıyla gece gündüz demeden hizmet eden Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Akgün’ü; başörtüsü ve kıyafeti üzerinden hedef alan, ayrımcı ve ötekileştirici bu kirli zihniyeti şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kadınların inançları, yaşam tarzları ve tercihlerinin siyasete malzeme edilmesi kabul edilemez. Bu tür saldırılar, demokrasiye, toplumsal barışa ve milletimizin ortak değerlerine yapılmış açık bir saygısızlıktır” dedi.
VEKİL BAŞAK: KADINLARI GERİ PLANA İTMEYE KİMSE CÜRET EDEMEZ
Vekil Başak ise “Kadınların kılık, kıyafet ve inanç özgürlüğünü hedef alan söylemler, eski Türkiye’nin miadını doldurmuş zihniyetidir. Milletimizin iradesiyle 3 dönemdir seçilen Mihalgazi Belediye Başkanımız Sayın Zeynep Güneş’e yönelik bu çirkin ifadeleri kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınlarımız asla geri plana itilemez. Buna kimse cüret edemez” ifadelerini kullandı.
VEKİL TANAL: KINIYORUM
Vekil Tanal da paylaşımı eleştirerek “Mihalgazi Belediye Başkanı Sayın Zeynep Akgün’e yönelik olarak, kılık kıyafeti üzerinden yapılan çirkin, aşağılayıcı ve nefret dili içeren saldırıları en güçlü biçimde kınıyorum. Bir insanı inancı, yaşam tarzı ya da dış görünüşü üzerinden hedef almak; ne eleştiridir ne de siyaset. Bu tutum, demokrasiyle ve insan haklarıyla bağdaşmaz. Kadınları kimlikleri üzerinden hedef alan bu zihniyet; hukuku, eşitliği ve birlikte yaşama kültürünü yaralar. Bizler; herkes için özgürlük, eşitlik ve insan onuru diyoruz. Ayrımcılığın, nefretin ve ötekileştirmenin karşısında; demokrasinin yanındayız” ifadelerini kullandı.
TUTUKLANDI
Öte yandan Başkan Akgün'e yönelik paylaşımı nedeniyle gözaltına alınan Mehmet Emin Korkmaz, savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkemede de ifade veren Korkmaz, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan tutuklandı.
Kaynak: Vejdi Uluç
0 Yorum